П`ятниця
03.05.2024
12:53
Вітаю Вас Гість
RSS
 
Сайт класного керівника
10 класу
Шепетівської сш-інтернату І-ІІІст
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

Наше опитування
Який профіль навчання Ви б обрали навчаючись в ЗНЗ?
Всього відповідей: 4

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Січень » 7 » Літній відпочинок, учнівські читання "Я голосую за мир"
01:36
Літній відпочинок, учнівські читання "Я голосую за мир"

Літо – найтепліша пора року. Довгі сонячні дні змінюють короткі теплі ночі. Погода надворі найчастіше ясна, над головою розкидається безкрає синє небо. Дерева стоять пишно вбрані в яскраві зелені шати. Попід ними повсюди густо росте травиця, усіяна барвистими вогниками літніх квітів – маків, дзвоників, конюшини, пижма, ромашки, календули… А над ними порхають метелики та гудять всякі мушки. 

Літо прикрашає сади й городи. Спіють соковиті вишні, за ними поспішають абрикоси та персики. Великі червоні полуниці хиляться низько до землі. Поступово «засмагають» у променях літнього сонця ще недавно зелені помідорчики. То тут, то там по арках зав’язуються огірки. Ціпкі колючі віти ожини стоять всипані солодкими темно-синіми, майже чорними ягодами. І так повсюди – буйство барв, свято плодючості, приємне відчуття тепла й затишку. Літо – яскраве, різнобарвне… Червень не схожий на серпень, та й липень має чим порадувати око. Високе чисте небо, тепла прозора вода річок, стиглі фрукти, насичені кольори навкруги… Немає на світі людини, яка б не любила літа!

Один з кращих способів відпочити влітку - це поїхати або піти на річку. Тут, біля води, прохолодно навіть у спеку. Як добре піти купатися, освіжитися у воді! А потім відпочивати на сонячному березі! Річка несе свої води від витоку до гирла, а життя вирує у воді та на березі. Хлюпає риба, виблискують над водою бабки з прозорими крилами, гучно, наче бомби, стрибають у ряску жаби. А вечорами ці жаби влаштовують по берегах гучні концерти! На річці можна нескінченно спостерігати за живими істотами. Прийдеш на річку та подивишся навкруги: ось сидить рибалка з вудкою, а от інші рибалки закинули сітки. Хтось ловить біля берега раків, вміло витягуючи їх голими руками з норок. Кожен знайде собі заняття на річці.

Багато діток дуже люблять море. У нього, наче в дзеркало, милується сонечко. Воно буває дуже різним: влітку – тепле та лагідне, бурхливе та неспокійне, а часом і зовсім вкрите льодом взимку. Можна дивитися нескінченно довго, як воно б’ється хвилями об береги. Море завжди величне, ніколи не метушиться, нікуди не поспішає, хоч часом може бути схвильованим, навіть розгніваним. Над його просторами кружляють великі птахи, а свіжий вітер розносить на великі відстані його сирий аромат.

Українську землю омивають два зовсім несхожих моря – Азовське й Чорне. Азовське море – найменше й найбільш мілке у світі. Чорне море – величне й красиве, по ньому ще в античність ходили кораблі древніх цивілізацій.  Чорне море має яскравий чистий колір – лазурний, блакитний, зелений, воно ніби виблискує на сонці. На пляжах багато гальки та ракушок, хоч через те не дуже зручно входити у воду – слизько. Чорне море дуже красиве. Воно глибоке й тому прохолодне навіть у спеку. Наші моря – скарби природи. Вони багаті рибою, корисними грязями, зручні для мореплавства. Морське повітря й вода дуже корисні для організму людини.

(за матеріалами сайту https://sites.google.com/site/lito24569/about-us)

А ще учні нашого класу полюбляють подорожувати різними містами  Батьківщини. Зокрема брали участь у учнівських читаннях "Я голосую за мир" у Міжнародному економіко-гуманітарному університеті.  Цьогоріч участь у них взяли понад 200 школярів не лише із Рівненщини, а й з інших областей та країн. Побували у Рівненському зоопарку.

 

Переглядів: 749 | Додав: Olenochka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт


Пошук

Календар
«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Друзі сайту
  • Шепетівська сш-інтернат І-ІІІ ступенів
  • Управління освіти Шепетівського міськвиконкому
  • Вінницький регіональний центр оцінювання якості освіти